Posted on Leave a comment

Brief aan mijn psycholoog (levensbeschouwing)

Dag wereld, dag familie

Het gaat goed met ons, dank u. 2010 gaf het gevoel van een ommekeer. Maar mijn indrukwekkend weifeltwijfelachtigende zelfneurologische systeem wil daar bewijzen van. En dus zocht ik naar de Hoogtepunten van 2010. En van het eerste decennium van de 21e eeuw. En, eenmaal diepgravend bezig, van mijn leven so far (dat ronde getal 40, weet u).

1/ Het voorbije 2010 bracht nieuw werk en een derde kind (dochter, geen draagster van Duchenne). Maar het duwde me ook in het soort Project Wars waar ik van verlost wilde zijn. Gelukkig vonden we een (fantastische, zo bleek) nieuwe school voor Jente en groeide het uitzicht om mij professioneel op en top aan Agile/Scrum te wijden.

2/ Een hoogmis van licht was 2010 na een decennium dat vooral dood, kanker en verderf had gebracht. Ondanks 2 geboortes overheersten sterftes, oneindige miserie en de schrapping van grootouderlijke aanwezigheid op aard’ (for better or for worse). En de aanhoudende zoektocht naar FUN werk leidde me van gestoorde chaos naar de hel.

3/ Na een leven dat me geboren deed worden, me naar een middelbare school bracht, een ongeluk van zo-goed-als-dood deed onbeleven maar ook liet voortstuderen. Allemaal onder de agressieve terreur van een alcoholieker van een gruwel die zich ‘vader’ dacht te mogen noemen. Gelukkig kwam een vrijgevlogen prachtvogel me bevrijden naar prachtige (alhoewel soms keiharde) jaren van ontdekking, en een boekenwinkel die niet volstond voor een voldoende levensonderhoud.

En zo kreeg ik een exponentieel tijdsoverzicht van 1970-2010:

Daarna schetste ik er de grafiek van bruto persoonlijk geluk bij. Bewijs van een onbetekenende jeugd (alle potentieel de kop ingeslagen door mister Gruwel), negatief culminerend in 100% verlies, maar gevolgd door de steil opwaartse stuwing door de vogel. En dan, aha, blijkt uit de grafiek een dwingende koersstijging na de beschreven neerwaartse decennialiteiten. En een positieve winstwaarschuwing voor Q2 2011…

°levensles De grafiek bewijst dat er geen rechtstreeks evenredige overeenkomst is tussen bruto persoonlijk geluk en inkomen..

Leave a Reply