Posted on 2 Comments

H. Claus nam afscheid

Als 200 schilders, dichters, romanciers en zo nog wat métiers in 1 persoon beslissen afscheid te nemen, dan past een beetje nederigheid. En een weekje om het te verwerken.

Ietwat amechtige rijmseltjes, puberale woordenknutsels, overevidente verwijzingen naar iets met ‘verdriet’ kunnen geen uitdrukking geven aan de slag die ik kreeg. Zelfs ik, want een echte fan wil ik me niet noemen. Daarvoor heb ik te eenzijdig en te beperkt verteerd. Oneindig bewonderaar wel van De Oostakkerse Gedichten (wat mooi ook in die facsimile) en nog wat poëzie (In Geval Van Nood, De Groeten, Zeezucht).

Het Verdriet Van België tenminste echt gelezen. Nog altijd van plan het dubbelluik Onvoltooid Verleden / De Geruchten te lezen. Maar ‘k ga ‘t pas kopen als de huidige ‘hype’ voorbij is… dat past wel.

2 thoughts on “H. Claus nam afscheid

  1. Live gezien… En het was waardig, statig en af en toe prettig gevat goedlachs.
    Met een gepast applausje voor Jef Lambrecht (vond ik subliem) en Cees Noteboom (je voelde de nabijheid).

  2. Ik had het niet beter kunnen zeggen. Hoewel ik nog nooit iets van Claus gelezen heb, is het toch een groot verlies.
    Een statement, een persoonlijkheid is niet meer.
    Toch wel goed dat hij met zijn einde nog wat mensen op stang gejaagd heeft. LOL

Leave a Reply