Posted on Leave a comment

Scrum voor Bouwend Nederland

Eind 2015 werd ik gecontacteerd door twee Nederlandse heren die met mij wilden spreken over Scrum. Niet echt wereldschokkend, ware het niet dat Henri Boertien en Ronald van de Hoef wilden toelichten hoe zij Scrum toepasten in de vastgoedsector.

Tijdens ons gesprek, in januari 2016 in Antwerpen, werd niet enkel snel duidelijk hoe wij een passie voor Scrum, en een geloof in de onderliggende principes van Scrum deelden, maar ook hoe onze respectieve sectoren, softwareontwikkeling en vastgoedprojecten, nogal wat gelijkaardige problemen kennen waar Scrum een positief antwoord op heeft.

scrum2buildHenri en Ronald gingen door op hun elan, en publiceerden net de eerste versie van hun Scrum-gids voor Bouwend Nederland, getiteld “Scrum2Build“. Zij waren zo vriendelijk ondergetekende te vragen het voorwoord te schrijven, een vraag waar ik met heel veel plezier op in ging.

Dus nadat Nederland in diverse domeinen van de maatschappij reeds Scrum omarmde, en de fundamentele principes ervan; onderwijs, sales, marketing, thuiszorg, brengt Priom, de organisatie van Henri en Ronald, Scrum nu ook naar Bouwend Nederland.

Download je eigen exemplaar via de Scrum2Build website.

Contacteer deze voortrekkers van Scrum voor de bouwwereld via Info@scrum2build.nl.

Leave a Reply