Posted on 4 Comments

Eerste schooldag (2013)

De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar hebben we weeral achter de rug, gisteren, maandag 2 september 2013.

Zoals gebruikelijk nemen we foto’s van onze kroost. En dan voegen we weeral een jaartje toe aan onze compilatie:

Eerste schooldag 2013 (Ian)

Eerste schooldag 2013 (Jente)

Eerste schooldag 2013 (broers)

En dit jaar hebben we voor de eerste maal 3 kindjes die allemaal het nieuwe schooljaar aanvangen:

Eerste schooldag 2013 (all kidz)

Nu ja, wij zouden ‘wij’ niet zijn als alles vlekkeloos verloopt. Nienke heeft verleden jaar de instapklas gedaan, en gaat dus nu naar de eerste ‘echte’ kleuterklas. We hadden echter verleden week vastgesteld dat ze uit haar vriendengroepje was getrokken en in een andere klas dan hen was gesplitst. Navraag bij de juffen leerde ons dat ze daar niet echt bij stil gestaan hadden. Gewoon, lijstje afgelopen tot het gewenste aantal was bereikt en streep getrokken. Afgehandeld. Zoals de conversatie.

Zo niet bij ons. Een mailtje naar de directeur leidde wel tot een gesprek, niet tot dialoog. De misnoegde, want beledigde, knorpot maakte duidelijk dat dit een genomen beslissing was. Afgehandeld.

Zo niet bij ons. Nienke gaat naar een andere school, en wel vlak bij huis. Lekker wortelen in Ekeren. En dat dat de enige goede beslissing is, kunnen we afmeten aan het gebrek aan hechting dat ze heeft op haar huidige school, waardoor ze nu al naar de andere school wilde (we hebben het haar wel verteld, natuurlijk).

Hmm, 3 kinderen, 3 scholen. Best wel fun, eigenlijk. De drive om goede keuzes te maken, niet zomaar zo-zo keuzes. It’s a way of life, als je er goed over zou nadenken. Intussen heb ik geleerd er trots op te zijn. Free spirits.

4 thoughts on “Eerste schooldag (2013)

  1. Spijtig dat het zo moet eindigen op de kleuterschool voor jullie ! Kaat zegt juist dat jullie Ian wel bij haar in de klas moeten laten hoor !

    1. Geen zorgen, Sigrid. Je kan tegen Kaat zeggen dat Ian blijft waar hij is.

  2. Bij onze oudste hebben ze alle kinderen gevraagd een top-3 op te stellen bij wie ze graag in de klas zouden willen zitten. Dat hebben ze dan als input gebruikt om de klassen samen te stellen. Zo kan het dus ook.

    1. Bart, op de school waar Nienke nu naartoe gaat hebben ze een vergelijkbare aanpak. Het kan inderdaad ook anders. Bedankt.

Leave a Reply