Posted on Leave a comment

Van Leesniveau naar Legoland

In januari bereikte Ian, onze oudste zoon, netjes zijn leesniveau 3. Zoals het hoort. Niet meer, niet minder. Alhoewel zijn schoolresultaten goed zijn, beloofden we een grote doos bij ons bezoek aan Legoland tijdens onze vakantie in Denemarken indien hij niveau 5 haalde bij het einde van het schooljaar. Bij de paasvakantie vonden we het al gewoon ok dat het niveau 4 ging worden, maar -kijk- het werd 5. En dus: een grote doos.

Na lang, heel lang, twijfelen, zoeken en kiezen werd het de Venator-class Republic Attack Cruiser. Vooral omdat daar 2 blauwe clones bij zaten… Jente, die intussen ook helemaal gek is van ‘wars’, koos Plo Kloon’s Jedi Starfighter. Let ook op de unieke en superpraktische draagmogelijkheid van Ian’s slagschip van kanselier Palpatine.

Enkele Lego sleutelhangers dienden als zoethoudertjes bij het begin van ons bezoek, dat later in een kleine reisdagboeknota wordt toegelicht.

Enige belachelijke eerlijkheid doet me toegeven dat de constructie grotendeels door mezelve gebeurde. Waardoor ik kan wijzen op de vele speelmogelijkheden, maar ook mag melden dat ik behoorlijk onder de indruk was (en ik heb toch al wat met Lego gerotzooid):

En gedetailleerd verslag kan uitbrengen van details:

Leave a Reply