Het Springende Volk

Het Springende Volk bekwam zijn naam nadat het verlangen naar vliegen (via de inademing van lucht) leidde tot een onstopbare wil tot springen en rennen. En het verdiende onsterfelijkheid door de Spaanse conquistadores (alvorens met de noorderzon te verdwijnen) op te zadelen met volgende cryptische inscriptie:

U Zult Versteld Staan Van Onze Beweeglijkheid!

Bewegen. In beweging blijven. Beweeglijkheid. 50 Levensdoelen. 50 Reisdoelen. En dan moeten kiezen. Niet stilstaan. De aarde rond. GO-GO-GO! Je hebt 1 week. Vertrekken lastig? Het moet. Er moet een afscheid verwerkt worden. Een dood. 32k uitgedeeld worden. De mineur van een ineengeslagen smoel vergeten. Door beweeglijkheid!

Het zalige UZVSVOB (You Shall Know Our Velocity!) is een multiversum van innerlijke dialogen, niet-terugdraaibare herinneringen en bizarre ontmoetingen. (beginnende) Mannen op zoek. Een hoekig dagboek.

Eggers ten voeten uit. Zoals in zijn door een vergelijkbaar onmogelijk ogende afkorting kenmerkende debuut EHVVDG. UZVSVOB past alleszins helemaal in het uitmuntende McSweeney literarium.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.