Posted on Leave a comment

Het Springende Volk

Het Springende Volk bekwam zijn naam nadat het verlangen naar vliegen (via de inademing van lucht) leidde tot een onstopbare wil tot springen en rennen. En het verdiende onsterfelijkheid door de Spaanse conquistadores (alvorens met de noorderzon te verdwijnen) op te zadelen met volgende cryptische inscriptie:

U Zult Versteld Staan Van Onze Beweeglijkheid!

Bewegen. In beweging blijven. Beweeglijkheid. 50 Levensdoelen. 50 Reisdoelen. En dan moeten kiezen. Niet stilstaan. De aarde rond. GO-GO-GO! Je hebt 1 week. Vertrekken lastig? Het moet. Er moet een afscheid verwerkt worden. Een dood. 32k uitgedeeld worden. De mineur van een ineengeslagen smoel vergeten. Door beweeglijkheid!

Het zalige UZVSVOB (You Shall Know Our Velocity!) is een multiversum van innerlijke dialogen, niet-terugdraaibare herinneringen en bizarre ontmoetingen. (beginnende) Mannen op zoek. Een hoekig dagboek.

Eggers ten voeten uit. Zoals in zijn door een vergelijkbaar onmogelijk ogende afkorting kenmerkende debuut EHVVDG. UZVSVOB past alleszins helemaal in het uitmuntende McSweeney literarium.

Leave a Reply