Toch niet hèlemaal de Diva

Een kameraad sinds jeugdtijden nam ons mee naar de première van A Tribute To The Diva door Leah Thys in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. “The Diva” verwijst naar Marlene Dietrich.

Alhoewel niet helemaal ons ding en periode, was ‘t een leuke avond.

Een pluim voor de grandeur waarmee het werd gebracht en het live orkest. Ik miste wat naturel bij Leah, vond het wat stijfjes (zeker in de bindteksten). Personage van Dietrich kwam er niet echt uit (dispuut met haar pianist was wèl een leuke incarnatie). De zangprestatie was gewoon okee, alhoewel de liedafsluitende gilletjes er wat over waren. Orkest en klank/geluid waren wel echt SUPER!

Belichting was absoluut onderkwalitatief (hint: het is niet omdat er veel foefkes aan zo’n dingen zitten, dat je die ook echt allemaal en liefst in alle kleuren mòet gebruiken).

ps. Leuk dat de broer van onze kameraad (Len), die ik dus ook jeugdgewijs nog ken -spelend in de wijk en in de bossen- ondertussen gewaardeerd muzikant is en wat sax-solo’s ten beste gaf in Leah’s big band. Hij is met tal van muzikale projecten bezig blijkbaar, waaronder Milton.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.