We waren daar nu toch (en Yevgueni ook)

yevgueni-ab-box-cd-voorstellingGod, ja, we waren daar nu toch, in de AB Box. En, kom, we hadden nu toch inkomkaarten. En Yevgueni sprak tot ons: We Zijn Hier Nu Toch, en stelden dan maar ineens hun nieuwe (3e) CD voor.

En het was weer fantastisch. Van zacht introspectief tot beestig rocken. Zo hadden we ze verleden jaar in hun homeland Beveren ook al gezien.

yevgueni-we-zijn-hier-nu-tochDe nieuwe CD kwam volledig aan bod en werd perfect aangevuld met ‘oude’ publieksfavorieten. Prima balans in de liedjeskeuze dus, ook goed gespreid tussen set en bissen. Zalig was de afsluitende bis met het vertaalde Suzanne Vega-pareltje In Deze Stad. De gitarist gaf extra kleur (soms net te veel op de voorgrond gemixt, terwijl de pianoriedeltjes wat meer aanwezigheid verdienden, vond ik, maar da’s een detail). Klaas toonde zich een begaafd instrumentalist en publieksmenner. Zijn zus blijkt ook te kunnen zingen. Maar, vooral, de ganse band stònd er en excelleerde. Punt.

De vertrouwde sound èn creatieve evolutie. Een zomerliedje met een beat. Verrassend… en ook niet: een nieuwe Robbie (III al, ook gekend als: Daar Zit Je Dan). Heel persoonlijk liefdeslied. Een duet (die zingende zus). Een andere kijk op (werken in) de media. Een nieuwe uitdrukking voor het woordenboek (iets met een schijtende geit).

Een bijzonder geslaagde avond. En dat geldt ook voor de CD, die we ons maar ineens hebben aangeschaft. Doe het ook. Maar ga ook eens live kijken (1 april in de Handelsbeurs van Gent bvb, als je rap bent). Let op: je dreigt al eens omver te worden geblazen. Merci, gasten!

yevgueni-kanibaalyevgueni-aan-de-arbeid

One thought on “We waren daar nu toch (en Yevgueni ook)

  1. ik vond het zeer mooi en ik ben heel tevreden met de handtekening!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.