Posted on Leave a comment

Hopsaland naar Plopsaland

We zijn het jaar 2013 goed begonnen, namelijk met een reisje naar Plopsaland.

Plopsaland - 1 MayalandGelukkig genoeg hadden we ons goed voorbereid op het vlak van toegang en (vooral) de verboden voor kinderen met een beperking. Spontaan en probleemloos werd ons een lijst van het verbodene overhandigd (‘Gids voor personen met een handicap en hun begeleiders’), zoals we die op de website al hadden gevonden. Maar op de website stond ook de mogelijkheid om wel toegang te krijgen mits begeleiding en een schriftelijk akkoord (zie ‘Bijlage‘ aan voornoemde gids). En ik was wel verrast dat ik daar heel expliciet naar moest informeren, om dat document dan pas te krijgen.

Nu, we zijn intussen toch al 3 keer naar Legoland geweest, naar Playmobilland en enkele keren naar De Efteling, en daar hebben wij alvast nooit zo’n afwijzende en in sé lafhartige houding ontmoet qua kinderen met een beperking. Ik noem het openlijk lafhartig vanwege de houding die men aanneemt, maar ook het taalgebruik in bvb. de befaamde bijlage aan de al even befaamde gids. De organisatie verschuilt zich achter de anderen, de zogenaamde “publieke commotie”, het advies van de veiligheidsfirma, enz. om vervolgens de druk lekker exclusief bij de ouders te leggen. Waarom kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het vooral een excuus is om geen aanpassingen door te voeren aan de attracties, de toegangen ertoe en omringende procedures?

Plopsaland - 2 DobusMaar kom, het bezoek was erg geslaagd. De nieuwe figuurtjes, zoals Maya, Wickie, Dobus en Bobo, geven toch een opfrissing aan het park. Op zo’n 2e januari is het ook niet echt vreselijk druk en dat maakt het aangenamer, vooral door de afwezigheid van wachtrijen. Verder vonden we het nieuwe indoorpark Mayaland erg leuk. Daar hebben we op verschillende manieren door de lucht gevlogen, in het ballenbad en de speeltuin gespeeld en van de maxi glijbaan gegleden. Het was ook aangenaam om er ‘s avonds, net voor het ‘verplicht’ afsluitende bezoek aan de shop en de tocht huiswaarts, nog even lekker terug op temperatuur te komen. Trouwens, Nienke heeft een pracht van een Kwebbel-muts gekregen!

In de namiddag vonden we vooral de show van Dobus wel leuk. Cool om hem zo in ‘t echt te zien. Het was een leuk optreden, met de nodige liedjes, interactie met het publiek en kindjes op het podium.

Leave a Reply